Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Українські військові кораблі пройшли Керченський міст

Неділя, 23 вересня 2018, 16:18
Пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» під час переходу Керченської протоки
"Український мілітарний портал"

Українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" пройшли міст, що сполучає Таманський півострів та окупований Крим ("Кримський міст").

Про це повідомляє Український мілітарний портал станом на 15:50.

Українські кораблі під час переходу Керченської протоки
Українські кораблі під час переходу Керченської протоки
"Український мілітарний портал"

Повідомляється також, що раніше з порту Бердянська для зустрічі пошуково-рятувального судна A500 "Донбас" та морського буксиру A830 "Корець" в напрямку Керченської переправи вирушили малі броньовані артилерійські катери P177 "Кременчук" та P178 "Лубни".

Вони були доставлені до Бердянська на початку вересня та вже спущені на воду.

Згодом стало відомо, що станом на 17:00 судна ВМС "Донбас" та "Корець" завершили проходоження Керченської протоки та вийшли в Азовське море. 

Близько 12:00 літак розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США з бортовим номером 64-14848 розпочав здійснення польотів поблизу Керченської протоки.

Раніше повідомлялося, що українське пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" слідують з Одеси до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Судна вирушили з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі у четвер, 20 вересня.

22 вересня у прикордонуправлінні ФСБ по Криму заявили, що два кораблі Військово-морських сил України увійшли в "виняткову економічну зону Росії", в зв'язку з чим їх "супроводжують кораблі берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ".

17 вересня в уряді повідомили, що на Азовському морі до кінця року мають створити військово-морську базу ВМС ЗСУ. Підкреслювалося, що це "створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування