Порошенко відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців

Понеділок, 24 вересня 2018, 15:38

Президент Петро Порошенко назвав "замилюванням очей" пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post, повідомляє прес-служба голови держави у Facebook.

За його словами, в той час, коли Україна пропонує створити на Донбасі справжню миротворчу місію ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів по всій зоні ведення бойових дій, Путін хоче обмежитися супроводом міжнародних спостерігачів.

"Путін пропонує щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів. Це – дещо зовсім інше. Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує. І аби російський кордон залишався відкритим для можливості відправки підкріплення", - вважає український президент.

"Така місія є просто замилюванням очей", - додав він.

Як повідомлялося, 17 березня Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме у питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі – на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.

Передбачається, що для того, аби зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських.