Дещиця прокоментував критику в уряді Польщі щодо нього

Понеділок, 24 вересня 2018, 22:37
Дещиця прокоментував критику в уряді Польщі щодо нього

Посол Андрій Дещиця прокоментував повідомлення про критику у польському уряді його заяв стосовно необхідності відновити знищені українські пам'ятники на території Польщі.

Про це Дещиця написав у Facebook.

"Приписувати всьому польському урядові думки однієї, та ще й неназваної особи, щонайменше некоректно. Вважаю, що і розповсюджувати анонімні висловлювання також не личить такому авторитетному виданню", - заявив посол України у Польщі.

Він зауважив, що у його інтерв’ю радіостанції RMF FM "не йшлося про "шантаж", а про відому позицію України щодо вирішення конкретної проблеми шляхом переговорів і взаємовигідної співпраці".

Дещиця додав, що українські пропозиції відомі польському урядові.

"Ми не користуємося послугами "анонімів". Ми хочемо вести рівноправний і відкритий діалог із своїми польськими партнерами, націлений на взаємоприйнятний результат. Результат, який передбачав би і відновлення сплюндрованих вандалами українських місць пам’яті в Польщі, і проведення пошукових та ексгумаційних робіт на місцях польських поховань в Україні", - підсумував він.

Раніше видання "Дзеркало тижня" з посиланням на анонімне джерело повідомило, що у польському уряді жорстко розкритикували слова українського посла Андрія Дещиці стосовно необхідності відновлення знищених українських пам'ятників на території Польщі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування