В МЗС РФ назвали "новим вкидом" публікацію даних про справжнє ім'я Боширова

Четвер, 27 вересня 2018, 07:33

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала "новим вкиданням" розслідування The Insider і Bellingcat про одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Про це вона написала в facebook.

Захарова прокоментувала твердження експертів видання The Insider і групи розслідувачів Bellingcat про те, що підозрюваний в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля росіянин Руслан Боширов є полковником ГРУ, справжнє ім'я якого Анатолій Чепіга.

За її словами, ця інформація є "новим вкидом", який з'явився відразу ж після виступу британського прем'єр-міністра Терези Мей в Радбезі ООН на тему зброї масового знищення.

"Доказів немає - відповідно продовжують інформаційну кампанію, основне завдання якої відвернути увагу від головного питання: ЩО СТАЛОСЯ В СОЛСБЕРІ?" - написала вона.

Як повідомлялося, журналісти з'ясували, що Чепіга отримав другу особу "Руслана Боширова" і переїхав до Москви в період між 2003 і 2010 роками.

У грудні 2014 року полковник Чепіга був нагороджений найвищою державною нагородою Росії - Героєм Російської Федерації. Єдиним регіоном, в якому Росія проводила активні секретні військові операції в той час була територія на сході України.

Прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей, виступаючи в Нью-Йорку на 73-й сесії Генасамблеї ООН, звинуватила Росію в "безцеремонному" порушенні ряду міжнародних норм - зокрема, в захопленні суверенних територій, а крім цього і в застосуванні хімічної зброї на території Великої Британії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування