Радника Кернеса підозрюють у розбазарюванні лісу

Четвер, 27 вересня 2018, 13:43

У Харкові прокуратура повідомила про підозру в незаконному виділенні лісу під забудову діючому раднику міського голови, колишньому начальнику управління Держкомзему у місті Харкові.

Про це інформує прес-служба місцевої прокуратури у четвер.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

За словами керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудове розслідування встановило, що посадовець з порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла та садівництво.

В 2013 році підозрюваний  підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянину двох земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства "Харківська лісова науково-дослідна станція", без відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їх цільового призначення.

У подальшому цей документ став підставою для безкоштовної передачі у приватну власність ділянок.

Зазначається, що місцева прокуратура підготувала до суду два клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади на час досудового розслідування.

Крім того, на розгляді суду перебуває позов прокуратури щодо повернення незаконно приватизованих ділянок лісу.

Прокуратура традиційно не називає прізвища підозрюваного, водночас, як повідомило "Українській правді" джерело в прокуратурі, мова йде про Юрія Саніна.

Санін фігурував у справі про земельні махінації, яку правоохоронці ведуть щодо екс- мера Харкова (2006-2010 роки) Михайла Добкіна та нинішнього градоначальника Геннадія Кернеса

Досудове розслідування у справі було завершене в липні 2018 року.

Читайте також: "Махінації з нудним обличчям. У чому ГПУ звинувачує Добкіна"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування