"Бунт у СІЗО": екс-торнадівцям повідомили про нову підозру

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:59

Колишнім бійцям роти "Торнадо" повідомлено про нову підозру у готуванні до втечі з-під варти.

Про це 28 вересня повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Правоохоронці наголошують, що організована група з числа ув’язнених "Торнадівців",  за пособництва працівників Київського СІЗО вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини.

Зокрема, вони спричинили заворушення у СІЗО, чинили опір представникам влади із застосуванням зброї.

Повідомляється, що злочинні дії окремих членів групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів.

24 вересня підозрюваним додатково повідомили про нову підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393 ККУ (готування до втечі з-під варти).

Правоохоронці встановили ще чотирьох співучасників - екс-бійців вказаної роти, членів організованої групи, яким 24 вересня також повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393, ч.1 ст. 294 (масові заворушення), ч 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу) ККУ.

Наразі всі вісім підозрюваних, у тому числі колишній командир та бійці роти "Торнадо" утримуються під вартою.

Крім того у зв’язку з "бунтом" трьом співробітникам Лук’янівського СІЗО повідомлено про підозру за фактами пособництва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

"Стосовно двох застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а третій підозрюваний оголошений в розшук", - повідомили в прокуратурі.

На даний час триває досудове розслідування.

9 серпня правоохоронці заявили, що екс-бійці "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО вимагали в іноземця майно та готували заворушення, а потім влаштували збройний опір, маючи в камері саморобні вибухові пакети, холодну зброю й пальне.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування