Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні стартували найбільші в її історії навчання з арміями НАТО

Понеділок, 3 вересня 2018, 14:01

У понеділок в Україні відкрили багатонаціональні військові навчання "Репід Трайдент – 2018" (Rapid Trident – 2018) за участю підрозділів армій НАТО.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Міністерства оборони.

За її інформацією, урочисте відкриття навчань відбулося на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області.

Зазначається, що в цьогорічних заходах братимуть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн – партнерів НАТО, всього – 14 країн. А саме – Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина.

 

Також до навчань залучені військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-Польсько-Української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

"Цьогорічний "Репід Трайдент - 2018" є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням", - зазначають у відомстві.

За даними Міноборони, у цілому до навчань залучено понад 350 одиниць техніки та 2200 військових, що тренуються на Яворівському полігоні.

 

Заходи триватимуть 2 тижні (до 15 вересня включно) та складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їх колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру.

"Важливою особливістю навчання є те, що з українського боку переважну частину учасників складають військовослужбовці однієї із механізованих бригад Сухопутних військ Збройних Сил України, які мають безпосередній і зовсім нещодавній досвід бойових дій у найгарячіших місцях району проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей", - розповідають у прес-службі.

 

Як повідомлялося, у вересні Росія проведе найбільші за майже чотири десятки років військові навчання – "Восток-2018".

У 2017 році на навчаннях Rapid Trident американські військові авіатори навчали українських колег методам взаємодії з іншими родами військ у різних умовах.

Також фахівці зі США провели низку теоретичних і практичних занять з медичної підготовки, зокрема з аеромедичної евакуації та транспортуванню та десантуванню вантажів та особового складу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...