Главу МЗС Угорщини Сійярто внесли до бази "Миротворця"

Неділя, 30 вересня 2018, 00:18
Главу МЗС Угорщини Сійярто внесли до бази Миротворця

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Про це свідчать дані на сайті.

Запис внесений 28 вересня о 13:13. Зазначається, що міністра внесли до бази за "замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну".

Серед причин внесення глави угорського МЗС до бази "Миротворця" також називають "втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримку сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

Сійярто нагадали його висловлювання про утиск угорців на Закарпатті та негативні висловлювання з приводу освітньої реформи в Україні.

Нагадаємо, що у останній тиждень у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому. 

Детальніше про це – у статті "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті"

Після зустрічі з Сійярто на полях Генасамблеї ООН Клімкін підтвердив, що Україна вишле угорського консула найближчим часом, якщо Угорщина сама не зробить цього.

Як повідомляється на сайті МЗС Угорщини, перед зустріччю з Клімкіним Сійярто повторив свою погрозу: якщо Україна вишле угорського консула у Береговому, Будапешт вишле українського консула.

Через паспортний скандал, який виник після оприлюднення відео роздачі паспортів у Береговому, Угорщина пригрозила ще більше сповільнити інтеграцію України до Європейського союзу.

Раніше Сійярто заявив, що після того, як до бази сайту "Миротворець" потрапили особисті дані 4 місцевих депутатів і заступника мера міста Чоп - власників угорських паспортів - Угорщина "заступиться за права кожного члена угорської громади на Закарпатті".

Також він вважає, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент.

"Доки Україну очолює нинішній президент, підбурювання до ненависті до угорців з боку української держави не припиняться, оскільки президент вважає це способом здобути певну громадську підтримку, яка нині дуже низька", - заявив Сійярто.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News