Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму окупанти покарали понад 350 осіб за мирні зібрання - правозахисники

Неділя, 30 вересня 2018, 23:07
У Криму окупанти покарали понад 350 осіб за мирні зібрання - правозахисники

З квітня 2014 року по вересень 2018-го в анексованому Криму до адміністративної відповідальності за участь в мирних зібраннях покарали 353 особи, 12 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.

Про це заявили у "Кримській правозахисній групі".

"Окупаційна влада значно посилила обмеження свободи мирних зібрань на території Кримського півострова, незаконно використовуючи для цього репресивне російське законодавство. Переслідуючи людей за участь у мирних зібраннях, російська влада порушує ст.10 і 11 Європейської конвенції з прав людини, які гарантують свободу вираження поглядів та мирних зібрань", - заявляють правозахисники.

Зокрема, у "справі 26 лютого" було винесено 8 вироків: 1 вирок - 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму для Ахтема Чийгоза, який після вироку був звільнений в результаті політичних переговорів, 7 вироків - позбавлення волі умовно.

"справі 3 травня" винесено 4 вироки: 3 - позбавлення волі умовно, 1 - штраф 40000 рублів", - нагадали у правозахисній групі.

Крім того кримські "судді" затвердили 367 постанов про притягнення до адмінвідповідальності, з яких 334 постанови про штрафи на загальну суму 3 942 500 руб.

Також до учасників мирних зібрань застосовувалися адміністративні арешти (зафіксовано мінімум 22 таких постанов) і громадські роботи (11 постанов).

 

У Кримській правозахисній групі також назвали "суддів", які винесли найбільшу кількість рішень у кримінальних та адміністративних справах щодо активістів за участь мирних акціях: Катерина Тимошенко (громадянка України) - 28 рішень, Володимир Агін (громадянин РФ) - 33 рішення, Ірина Шевченко (громадянка України) - 22 постанови, Сергій Проскурня (громадянин України) - 21 постанову, Герман Атаманюк (громадянин України) - 16 постанов.

Найбільшу кількість вироків по адміністративних арештах винесла суддя Ірина Кагітіна (громадянка України, "Київський районний суд"). Судді Сергій Деменок і Лариса Лихачова винесли найбільше вироків у кримінальних справах, Віктор Зіньків став "суддею" - "рекордсменом" за рішенням щодо максимальноготерміну позбавлення волі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...