Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина росіян не знає про ситуацію з Сенцовим

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:11
Половина росіян не знає про ситуацію з Сенцовим

Трохи більше половини росіян знають про ситуацію, пов'язану з голодуванням засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", повідомляє "Інтерфакс".

Нічого не знають про цю ситуацію 49% респондентів.

Відзначається, що 54% ​​від тих, хто знає про цю ситуацію (51% від усіх опитаних), вважають, що оптимальним рішенням був би обмін Сенцова і низки українських громадян, засуджених у РФ, на росіян, засуджених в Україні.

8% від тих, хто в курсі ситуації, вважають, що прийнятним варіантом було б звільнення від відповідальності тільки одного Сенцова.

38% від тих, хто в курсі ситуації, вважають, що Сенцов і низка інших громадян України, засуджених у Росії, повинні продовжувати відбувати покарання.

Опитування було проведене 23-30 серпня 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення серед 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

Він голодує вже 114 днів.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У червні цього року уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій кілька разів відмовили у зустрічі з Сенцовим.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...