Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді створять робочу групу щодо законопроекту про блокування сайтів

Вівторок, 4 вересня 2018, 15:49

Парламентський комітет з питань інформатизації та зв'язку відправив на доопрацювання законопроект №6688, який дозволить без рішення суду блокувати сайти на 48 годин.

Таке рішення було прийняте на засіданні у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами глави комітету Олександра Данченка, буде створена робоча група з підготовки законопроекту.

Відзначається, що "інформаційний" комітет не є головним по законопроекту №6688.

Головним визначено комітет з питань нацбезпеки і оборони, який раніше рекомендував парламенту прийняти ініціативу в першому читанні.

"У мене була розмова з представниками спецслужб. На сьогоднішній день вони розуміють ситуацію, розуміють ті некоректності, які, грубо кажучи, були там допущені. Я точно можу сказати, що вони готові працювати. У мене є попередня домовленість про створення робочої групи", - сказав Данченко.

Він зазначив, що робоча група, до якої увійдуть представники галузі і спецслужб, може бути створена на наступному тижні.

Нагадаємо, законопроект, яким СБУ хочуть дозволити блокувати сайти, вже внесено до порядку денного Верховної Ради.

Парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендував нардепам прийняти у першому читанні законопроект №6688, який дозволяє тимчасово блокувати інформаційні ресурси.

Авторами закону є нардепи з комітету нацбезпеки і оборони Іван Винник (БПП), Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл (обидва – НФ).

Раніше законодавчою ініціативою обурилася перший заступник голови комітету свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова. Вона заявила, що прикладом таких загроз, з якими пропонує боротися цей законопроект, є "будь-який громадський контроль або рядовий пікет".

У свою чергу глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав закон "диктаторським".

У Раді Європи заявили про загрозу свободі слова з боку української держави через законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері", який дозволяє досудове блокування сайтів.

10 липня один з авторів законопроекту Вінник заявив, що законопроект №6688 є недосконалим, і буде доопрацьований.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування