Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд РФ продовжив арешт фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Середа, 5 вересня 2018, 16:24

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону продовжив арешт п'ятьом обвинуваченим в так званій сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє Крим.Реалії.

На засіданні 5 вересня суд повернув матеріали справи в прокуратуру у зв'язку з необхідністю додаткового розслідування.

Повідомляється, що п'ятьом обвинуваченим Рустему Ісмайлову, Айдеру Саледінову, Емілю Джемаденову а також Узеіру і Теймуру Абдуллаєвим продовжили арешт на три місяці.

Вони залишаться в СІЗО до 11 січня.

"Дуже несподіване рішення для нас. Ще тиждень тому ми чекали етапу, а тепер як мінімум до Нового року суд в Ростові скасовується. Адвокати розповідають, що таке рішення суду викликано великою кількістю помилок в матеріалах справи. Навіть звинувачення було сформульоване з помилками", - розповіла Фера, дружина Узеіра Абдуллаєва.

27 серпня стало відомо, що фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" перевезуть з окупованого Криму в СІЗО Ростова-на-Дону.

Обвинувачені та їхні адвокати остаточно ознайомилися з матеріалами кримінальної справи.

Справу передали в Північно-Кавказький окружний військовий суд для розгляду по суті.

Окупанти звинувачують кримських татар в тому, що вони беруть участь в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

При цьому представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії і в окупованому нею Криму.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування