У Facebook визнали, що повільно відреагували на втручання у вибори США

Середа, 5 вересня 2018, 23:26

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг визнала, що соцмережа повільно відреагувала на втручання у вибори США.

Про це вона заявила під час виступу на слуханнях у сенатському комітеті з розвідки США, передає Reuters.

Сендберг зазначила, що компанія була надто повільною, щоб реагувати на спроби Росії втрутитися у вибори США та загальноамериканські політичні дискурси. Однак вона наполягла, що наразі Facebook працює краще.

Генеральний директор Twitter Джек Дорсі зазначив у своєму підготовленому виступі, що "порівняно невелика кількість недобросовісних осіб змогли використати Twitter, щоб мати величезний вплив".

Внаслідок виступів керівників компаній, впали акції Facebook Inc і Twitter.

Facebook (FB.O) упав на 1,6 відсотка, а Twitter (TWTR.N) - на 5,2 відсотка. Акції інших технологічних компаній - включаючи Alphabet (GOOGL.O) та Snap (SNAP.N) також подешевшали.

У листопаді 2018 року в США відбудуться вибори губернаторів і конгресменів.

Раніше Цукерберг повідомив, що Facebook заблокував понад 270 сторінок, які керувались з російського "Агентства досліджень інтернету" (IRA), що використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах, де використовують російську мову, зокрема, в Україні. 

Більше про те, як захиститися у соцмережі, читайте у матеріалі "Facebook та інші: що вони про вас знають та як це виправити"

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...