Екс-посадовець АП розповів, чи існують неофіційні сторінки Порошенка у Facebook

Четвер, 6 вересня 2018, 10:57

Колишній заступник голови Адміністрації президента Петра Порошенка Дмитро Шимків розповів, що співробітники відомства і сам глава держави активно моніторять соціальну мережу на відгуки щодо різноманітних законів та іншу інформацію.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

 
ельдар сарахман

На питання, чи користується президент неофіційним акаунтом, екс-посадовець відповів, що не знає про це, але додав, що Порошенко активний читач Facebook.

"Він активний читач. Але я не знаю, чи є в нього якісь неофіційні акаунти. Коли він пише у Facebook особисто, то його пости маркуються "ПП". Якщо ви бачите на офіційній сторінці "ПП", це значить, що це Порошенко особисто писав", - розповів Шимків.

Також він додав, що звичайно є інформаційна безпека та окрема група, прес-служба, яка готує та опрацьовує інформацію.

"У президента графік реально дуже щільний. Він, як правило, дивиться Facebook в переїздах між подіями, але він відслідковує, дуже уважно", - сказав колишній співробітник АП.

За його словами, Порошенко також користується різноманітними месенджерами.

На питання, хто з ним переписується, він відповів: "Різні люди".

Шимків додав, що президент "глибоко працює з технологіями" і розбирається в них.

Коментуючи чутки про те, що в АП існує переговорна кімната, де вмикають супершуми і яку не можна прослуховувати, Шимків відповів, що не бачив такої кімнати, але технологічно її можна було створити.

Він додав, що в АП існує ситуаційна кімната, де проходять важливі наради, має належний рівень захисту для цілком таємної розмови.

"Є певне обладнання, яке вмикається і кімната перетворюється в закритий бункер. Але це нормальні вимоги", - сказав Шимків.

Він додав, якщо там вмикається певний рівень обладнання, то неможливо зняти звук і її не може прослуховувати ні Служба безпеки ні детективи Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляв, екс-заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка Дмитро Шимків заявив, що чутки про те, що при Адміністрації глави держави діє такий собі "фонд доплат" для ефективних співробітників - міф.

Раніше президент Петро Порошенко звільнив Дмитра Шимківа з посади заступника голови Адміністрації президента України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування