РНБО підтримала Порошенка: договір про дружбу з Росії не продовжувати

Четвер, 6 вересня 2018, 18:53

Рада національної безпеки й оборони України підтримала пропозицію президента Петра Порошенка щодо непродовження договору про дружбу, партнерство і співробітництво з Росією.  

Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання 6 вересня

"РНБО України підтримала пропозицію президента України щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років", – йдеться у повідомленні. 

Раніше в четвер президент Петро Порошенко заявив, що українське МЗС до 30 вересня спрямує ноту Росії, щоб зупинити договір про дружбу.

В кінці серпня Порошенко під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України заявив, що доручив МЗС України готуватися до "розриву" базового договору про дружбу з РФ.

Пізніше президент уточнив, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією не розриватиметься, а припинить свою дію через його непродовження.

До того у квітні 2018 року Порошенко заявляв, що запропонує Верховній Раді припинити дію лише окремих положень договору про дружбу з Росією

Згідно з договором, між Україною і Російською Федерацією закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємного зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці іншої сторони.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News