В Україну прибуло майже 30 тисяч хасидів

Неділя, 9 вересня 2018, 10:09

Десятки тисяч паломників-хасидів прибули в Україну на святкування Нового 5779 року.

Про це повідомляє в неділю Державна прикордонна служба.

Там зазначили, що щороку на святкування єврейського Нового року Рош Гашана в Україну прибувають кілька десятків тисяч хасидів-паломників, які відвідують місто Умань, що на Черкащині.

 
Держприкордонслужба

Цьогорічне свято припало на період з 9 по 11 вересня.

Загалом співробітники Держприкордонслужби в пунктах пропуску на державному кордоні вже оформили майже 28 тисяч прочан.

Найбільше організованих груп хасидів, а саме понад 10 тисяч осіб, приїхали 6 вересня. Їх оформлення прикордонники здійснювали в основному в аеропортах "Бориспіль", "Жуляни", "Львів" та "Одеса", а також в пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

 

У повідомленні йдеться, що Держприкордонслужба завчасно відпрацювала комплекс заходів щодо зустрічі організованих груп хасидів.

"Проведені спеціальні тренінги для інспекторів прикордонної служби з питань ознак підробки паспортних документів та ідентифікації осіб, опрацьовано порядок отримання попередньої інформації про прибуття груп та організовано здійснення прикордонного контролю на окремих смугах руху, збільшено кількість робочих місць і прикордонних нарядів", - зазначили прикордонники.

Вони нагадали, що минулого року в пунктах пропуску оформили понад 20 тисяч паломників, які прибували організованими групами.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...