Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Кучма продовжує роботу у ТКГ у Мінську

Понеділок, 1 жовтня 2018, 16:19
Геращенко: Кучма продовжує роботу у ТКГ у Мінську

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що попри поширені заяви про вихід із Тристоронньої контактної групи у Мінську другий президент України Леонід Кучма буде присутній на переговорах 2 жовтня.

Відео з коментарем вона опублікувала у Facebook.

За її словами, представники від України у Тристоронній контактній групі у Мінську призначаються указом президента Петра Порошенка і Кучма проводить "надзвичайно важку роботу в ненормальних, важких, емоційно напружених атмосфері та умовах Мінських перемовин".

"І попри те, що ми бачимо дуже багато теоретиків і знатоків того як зупинити війну за один день, на практиці ці люди нічого не зробили для зупинення війни", - заявила Геращенко.

Вона додала, що мінський процес і мінські переговори, якими б важкими вони не були, ключовим завданням і результатом мали зупинення повномасштабного наступу на Україну, збереження тисяч життів українців, як цивільних, так і військових, вирішення гуманітарних питань та інше.

Політик зазначила, що  не буде коментувати заяви, які поширюють російські ЗМІ щодо виходу Кучми із ТКГ, але додала, що у вівторок, 2 жовтня, відбудеться чергова зустріч у Мінську і другий президент України там буде присутній.

"Очевидно, що це є нелегкі переговори. Тільки одне можу підтвердити, що після кожної зустрічі у Мінську треба відходити кілька днів. Від того хамства, від тої енергетики злої, яка там присутня, від того, що творять там росіяни і їхні маріонетки, але кожне врятоване життя варте того, щоб за нього боротися", - наголосила Геращенко.

Вона додала, що українська делегація буде і надалі продовжувати свою роботу.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар Кучми пояснила, що "під критичним віком мається на увазі ювілей Леоніда Даниловича, який був у серпні".

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування