Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єльченко: Рівень мілітаризації РФ Криму - безпрецедентний

Середа, 10 жовтня 2018, 01:09
Єльченко: Рівень мілітаризації РФ Криму - безпрецедентний

Постійний представник України при ООН назвав рівень мілітаризації РФ Кримського півострова "безпрецедентним" і наголосив, що Москва обрала шлях ескалації й нарощування агресії, розширюючи та поглиблюючи її.

Про це він сказав на засіданні щодо мілітаризації окупованого Криму, передає "Укрінформ".

"Окупація і наступна мілітаризація Криму має далекосяжні наслідки для безпеки не тільки в Чорноморському регіоні, але в усій Південній Європі, а також в регіоні Північної Африки та Близького Сходу.

Нинішні події в Сирії є переконливими доказами цьому", - підкреслив Єльченко, маючи на увазі підтримку РФ режиму Асада.

"РФ продовжує систематично порушувати фундаментальні права й свободи в окупованому Криму, особливо проти кримських татар і етнічних українців, що фіксувалося відповідними міжнародними механізмами, в тому числі в ООН, ОБСЄ і Ради Європи", - зазначив представник України.

"Враховуючи нинішню нестабільну ситуацію у сфері безпеки, Україна має намір представити проект резолюції Генасамблеї ООН з метою упередження Росії від подальшої мілітаризації території України та навколишніх регіонів", - заявив Єльченко

"Питання щодо повернення Криму є і залишатиметься абсолютним пріоритетом української зовнішньої і внутрішньої політики", - також наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування