Фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Середа, 10 жовтня 2018, 06:30

Північно-кавказький військовий окружний суд у Ростові-на-Дону на 3 місяці продовжив арешт фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Зазначається, що Ремзі Меметову, Зеврі Абсеїтову, Рустему Абільтарову і Енверу Мамутову продовжили термін тримання під вартою у СІЗО Ростова-на-Дону до 11 січня 2019 року.

"11 жовтня 2017 року закінчувався попередній термін утримання під вартою, у зв'язку з цим прокурор звернувся з дуже коротким клопотанням про продовження строку тримання під вартою на 3 місяці.

Суд благополучно задовольнив це клопотання і продовжив їм термін утримання під вартою до 11 січня 2019 року", - заявив адвокат Сергій Легостов.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар та у місцевому кафе.

У результаті були затримані і звинувачені в тероризмі 4 бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яка визнана в РФ терористичної.

У 2018 році фігурантів справи етапували з Криму до сусідньої Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News