Велика Британія вивчить вміння України протидіяти "ворожим державам"

Середа, 10 жовтня 2018, 10:29

Британський уряд готовий при побудові у Європі системи протидії загрозам з боку ворожих держав використовувати досвід України.

Про це повідомив радник прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Крістіан Тернер під час робочої зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе у Лондоні, пише "Урядовий портал".

"Важливо вивчати досвід один одного та працювати над розробкою системного підходу до протидії та запобігання гібридним загрозам. Зараз є три основні напрями, які потребують чіткої міжнародної відповіді: порушення прав людини, кібератаки та застосування хімічної зброї", - сказав Тернер.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що досвід України в боротьбі з гібридними атаками допоможе створити ефективну систему прогнозування та опору і на національному, і на міжнародному рівнях. 

"Використання хімічної зброї в Солсбері ще раз підтвердило – нинішні загрози безпеці є глобальними і лише єдиним фронтом можна протидіяти державам, які нехтують нормами міжнародного права та безпекою інших", - сказала урядовець.

Як відомо, британський уряд планує закликати ЄС накласти додаткові санкції на Росію у відповідь на її "ворожу" поведінку в усьому світі.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News