Лукашенко чекає "розквіту" відносин з братською Росією

Середа, 10 жовтня 2018, 14:08

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розраховує на "розквіт двосторонніх відносин" з Російською Федерацією з приходом на посаду посла Росії Михайла Бабича.

Про це він заявив 10 жовтня на зустрічі з Бабичем, повідомляє білоруське державне видання БЕЛТА.

"Я хотів би, щоб ваш період роботи в посольстві нашої братської Росії в Білорусі був найактивнішим, ефективним і проривним ... Це буде період найяскравішого розквіту наших відносин з Російською Федерацією", - сказав Лукашенко послу РФ.

За словами Лукашенка, впевненість в цьому випливає з розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Ми дуже твердо домовилися, що, наділяючи посла Росії додатковими повноваженнями (а вони дуже масштабні перш за все у сфері економіки, чого раніше не бувало), президент Росії звертає увагу всіх, що Білорусь - це найважливіша сьогодні країна, з якою Росія буде вибудовувати відносини", - сказав глава Білорусі.

Також Лукашенко розповів, що, незважаючи на обговорення в ЗМІ питання про орієнтацію на Захід, Білорусь залишиться з "братською Росією".

"Мені повертати туди-сюди, напевно, не до місця. Мені - президенту, який уже один раз повернув від ярого націоналізму і інших антиросійських питань, провівши референдум в Білорусі, коли народ визначався. І за союз Білорусі і Росії проголосувало не просто більшість, а переважна більшість нашого населення", - сказав Лукашенко.

Він заявив, що бачить в Росії близького союзника і обіцяв, що Білорусь буде відповідати тим же.

"Думаю, ми вибудуємо нормальні відносини. Але я хочу, щоб ви про це почули з моїх вуст публічно. Я б дуже хотів, щоб період Бабича на зло всім злостивцям, ми зробили таким, яким би пишалися і мої, і ваші діти", - резюмував Лукашенко.

За прогнозами Fitch Ratings Sovereigns економічне зростання Росії сповільниться до 1,5% в 2019 році з рівня 2,0% в 2018-му. До 2020 року воно досягне 1,9%.

Росія знаходиться під санкціями США, України та Європейського союзу в зв'язку з анексією українського півострова Крим.

Також РФ підозрюють у втручанні в вибори США в 2016 році і допомозі режиму Башара Асада в Сирії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...