Прикордонники України і РФ посварилися в морі через віджату вишку

Середа, 10 жовтня 2018, 16:08
Прикордонники України і РФ посварилися в морі через віджату вишку

Українські прикордонники посперечалися з береговою охороною прикордонної служби ФСБ РФ у Виключній морській економічній зоні України.

Про це 10 жовтня повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Зокрема, під час патрулювання корабель морської охорони "Миколаїв" із прикордонним літаком "Diamond" біля самопідйомної бурової установки "Петро Годованець" зіткнулися з представниками Росії.

У відомстві зазначають, що російські прикордонники традиційно наближаються до українських кораблів після їхнього наближення до району родовищ.

Зазначається, що представники прикордонної служби ФСБ РФ в радіоперемовинах запитали український корабель про мету знаходження в "економічній зоні Росії".

 

"Отримавши відповідь, що корабель Морської охорони ДПСУ перебуває на службі в морській економічній зоні України, зауважили, що не мають більше питань", - йдеться в повідомленні відомства.

 

Українські прикордонники додали, що матеріали про протиправні дії Росії в економічній зоні України направили до військової прокуратури, прокуратури АР Крим, СБУ, а також проінформували ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз".

 

Самопідйомну бурову установку "Петро Годованець" незаконно захопили в 2014 році та пізніше перейменувала окупаційна влада у "Крим-2", її перемістили з Голіцинського до Штормового газоконденсатного родовища.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування