"Укроборонпром" показав, чим можна захищати арсенали зброї

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 08:51

На Міжнародній оборонній виставці "Зброя та безпека" представлено український мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметру "Харза".

Його презентує державне підприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

"Цей комплекс призначений для забезпечення захисту стратегічних об‘єктів, наприклад, штабів, вузлів зв‘язку, складів та баз зберігання озброєння та військової техніки, електростанцій, від нападу диверсійних груп та безпілотників", – інформує "Укробронпром".

 

Комплекс здійснює охорону за допомогою радіолокаційного спостереження у будь-якому напрямі, обробляючи та записуючи інформацію в діапазонах видимого та інфрачервоного випромінювання.

"Це дозволяє забезпечити цілодобову охорону периметру, території та підступів до об’єктів за будь якої погоди та часу доби", – наголосили у концерні.

 

Можливості "Харзи" дозволяють ефективно відстежувати потенційні загрози на відстані, яка дозволяє їх заздалегідь знищити або знешкодити, запевняють в "Укроборонпромі".

Зокрема, РЛС комплексу здатна "побачити" маленький безпілотник (з ЕПР 0,01 м2) на відстані 7 км, людину – за 18 км, а великі об’єкти, такі як автомобіль чи літак – за 30 км.

При цьому "Харза" здатна одночасно стежити в режимі онлайн за 200 цілями.

Серед її переваг – компактність: комплекс розміщується на одновісному автомобільному причепі, що дозволяє оперативно та скритно переміщувати комплекс.

Окрім того, система потребує мінімальний час для розгортання. Для приведення "Харзи" у активний стан необхідно лише 7 хвилин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування