Чеський клоун-терапевт "закохався" в Україну

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 14:50

Чеський клоун Ян Шпринар, який кілька днів назад повернувся зі своєї вже п'ятої поїздки в Україну, відвідав українське посольство у Празі, де домовився з послом України Євгеном Перебийносом про майбутню співпрацю при організації літніх таборів для дітей з України в Чехії.

Про це у своєму Facebook повідомляє посольство України в Чехії.

"Сьогодні запросили до Посольства клоуна. Ні, не з цирку, а з благодійної організації RED NOSES Clowndoctors International, яка вже 4 роки регулярно надсилає в Україну штаб клоунів-реабілітологів у рамках програми Emergency smile. Він встиг відвідати Полтаву, Запоріжжя, Маріуполь, Прилуки, Київ і багато інших міст", - розповідають у посольстві.

Ян з колегами працюють з дітьми українських переселенців у реабілітаційних центрах. 

"Увагою, сміхом і розумінням "лікують" дітей, їхніх батьків і лікарів у дитячих лікарнях, працюють з хворими в психіатричних лікарнях", - зазначають дипломати.

"Ян каже, що закохався в Україну, і наступного року хоче поїхати туди у відпустку зі своєю родиною. А ще він дуже радий, що відновлювальна клоунотерапія стрімкими темпами розвивається і в самій Україні, адже роботи для цих посланців добра та сміху всюди вистачає, а в Україні тим паче", - додали у посольстві.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...