Трамп припустив, що Меттіс планує піти у відставку

Понеділок, 15 жовтня 2018, 02:02

Президент Дональд Трамп натякнув, що міністр оборони США Джеймс Меттіс може піти у відставку і назвав його "свого роду демократом".

Про це він заявив в інтерв'ю "60 хвилин" для CBS, пише Blomberg.

"Є люди, якими я незадоволений. У мене є люди, від яких я не в захваті. І у мене є інші люди, якими я захоплююся", - сказав Трамп

За його словами, Меттіс не повідомляв про намір піти, але Трамп і не відповів прямо на питання, чи хоче він, щоб начальник Пентагону пішов.

"Я обідав з ним два дні тому. У мене з ним дуже хороші відносини. Може бути він має намір (піти). Я думаю, що він свого роду демократ, якщо ви хочете знати правду", - сказав Трамп.

"Він може піти. Я маю на увазі, що в якийсь момент всі йдуть. Усі. Люди йдуть. Це Вашингтон ", - додав він.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Трамп розглядає можливість звільнення голови Пентагону Меттіса після проміжних виборів до Конгресу в листопаді через розбіжності.

На думку The New York Times, Трамп образився на свого міністра оборони. Він роздратований порівняннями з Меттісом не на свою користь і надзвичайно стурбований тим, що Меттіс в глибині душі демократ.

Як підкреслює газета, Трамп і Меттіс мають розбіжності з багатьох питань: від позиції по НАТО і спільних навчань з Південною Кореєю до питання заборони трансгендерам США служити в армії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...