Італія на саміті ЄС запропонує послабити санкції проти РФ – ЗМІ

Вівторок, 16 жовтня 2018, 12:44

Італія запропонує Європейському Союзу відновити фінансування малого та середнього приватного бізнесу в Росії на саміті ЄС у Брюсселі цього тижня.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на власні джерела.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте на засіданні лідерів ЄС 18 жовтня запропонує дозволити Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) та Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансувати малі та середні підприємства у Росії, як це було до введення санкцій у 2014 році.

Співрозмовник видання зазначив, що ця пропозиція навряд чи буде схвалена на жовтневому саміті, але її можуть прийняти на саміті у грудні, коли лідери ЄС мають голосувати за продовження санкцій проти Росії.

Пропозиція Італії полягає в тому, щоб двом європейським банкам необхідно дозволити відновити фінансування невеликих приватних російських компаній, тому що вони не мають тісних зв'язків з Кремлем.

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, голосуватимуть за продовження економічних санкцій проти Росії ще шість місяців, і Італія може запропонувати свою пропозицію щодо фінансування малого бізнесу як умову підтримки продовження санкцій.

Нагадаємо, 15 жовтня віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні заявив, що санкції проти Росії є "соціальним, культурним та економічним абсурдом".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування