Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії відхилили скаргу Siemens щодо його турбін у Криму

Вівторок, 16 жовтня 2018, 18:15

Верховний суд РФ відмовився розглядати касацію німецького концерну Siemens і його дочірньої компанії "Сіменс Технології Газових Турбін" на рішення нижчих російських судів щодо позову про постачання турбін до Криму.

Про це пише ТАСС із посиланням на інформацію, отриману з картотеки арбітражних справ.

Повідомляється, що скарга, подана в кінці серпня, пов'язана з рішенням нижчих судів, які відмовили концерну у позові до структур "Ростеху" - ВАТ і ТОВ "Технопромекспорт" - про визнання недійсними договорів на поставку газових турбін до окупованого Криму, а також повернення цього обладнання.

За даними ТАСС, у грудні 2017 року Арбітраж Москви відмовив Siemens і СТГТ у визнанні недійсною угоди щодо постачання чотирьох газотурбінних установок на адресу "Технопромекспорт" і повернення цього майна. В апеляційній інстанції оскаржити рішення концерну і його "дочці" не вдалося.

Згідно з інформацією інформагентства, "Технопромекспорт", що входить до складу держкорпорації "Ростех", будує дві газові ТЕС в Севастополі та Сімферополі. На них планувалося ставити турбіни Siemens, але в кінці 2016 року німецька компанія блокувала постачання через санкції Євросоюзу.

Пізніше "Ростех" заявив, що знайшов іншого постачальника турбін, але Siemens провів розслідування і з'ясував, що всі чотири турбіни, поставлені в Крим, виявилися його виробництва і подав позов до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування