За балетний "клан" в ансамблі Вірського Нищук отримав припис

Середа, 17 жовтня 2018, 11:16
За балетний клан в ансамблі Вірського Нищук отримав припис

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру культури Євгену Нищуку за те, що він не запобіг конфлікту інтересів у художнього керівника ансамблю танцю імені Вірського Мирослава Вантуха.

Відповідне рішення НАЗК ухвалила на засіданні 17 жовтня.

У прямому підпорядкуванні генерального директора – художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського виявили близьких йому осіб.

"Донька працює помічником балетмейстера ансамблю, син – головним адміністратором, зять – артистом балету вищої категорії, онука – артисткою балету", – уточнює НАЗК.

Також агентством винесено припис голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо заступника голови Ігоря Шумелюка.

Той "безпідставно відмовив у наданні копій матеріалів дисциплінарного провадження на законну вимогу Національного агентства з посиланням на норми законів "Про державну службу" та "Про доступ до публічної інформації", йдеться  в повідомленні.

За даними НАЗК, Державна служба відкрила дисциплінарне провадження стосовно першого заступника начальника Головного управління Держпраці в Одеській області щодо можливого отримання ним подарунків.

Припис Нацагентства обов’язковий для виконання. Про результати виконання припису Нищук і Чернега мають поінформувати НАЗК впродовж 10 робочих днів.

Крім того, Національне агентство направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо командира військової частини А4615 Міністерства оборони Віктора Кузьменка за прийняття на посаду близької особи без повідомлення про конфлікт інтересів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News