Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Димка в Києві сезонна, причин для хвилювання немає – влада

Середа, 17 жовтня 2018, 12:22

Смог у Києві пов’язаний із осіннім перепадом температур, підвищений вміст шкідливих речовин – лише у місцях скупчення машин.

Так пояснив "Українській правді" ситуацію начальник головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Києві Олег Рубан.

"Це – димка, жодного перевищення вмісту шкідливих речовин у повітрі не виявлено", – сказав він.

 

"Для міста Києва притаманне таке перевищення шкідливих речовин у місцях максимального скупчення автомобільного транспорту: це Бессарабська площа, проспект Перемоги – там, де проводяться ремонтні роботи і бувають затори", – уточнив Рубан.

Він наголосив: "Шкідливі речовини – лише в місцях максимального скупчення автотранспорту. Це хвороба мегаполісів".

"Повітря у парках, скверах, на прибудинкових територіях – жодного перевищення шкідливих речовин не зафіксовано. Ситуацію сьогодні можна охарактеризувати як метеорологічну інверсію або метеорологічну димку, що повністю підпадає під природне явище", – зазначив Рубан.

Це відбувається не через пожежі, а через перепад температур: "Це підвищена вологість, перепад температур – саме температурна інверсія".

 

Димка може протриматися ще якийсь час.

Хвилюватися причин немає, переконаний керівник столичного правління Держпродспоживслужби.

Зазначимо, що останніми днями в деяких районах Києва – зокрема, над Дніпром і лівим берегом, – вранці буває туман, який потім розсіюється до смогу чи димки.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування