Комісія Україна-НАТО: Альянс занепокоєний порушенням прав людини в Криму

Четвер, 18 жовтня 2018, 09:18

Комісія Україна-НАТО обговорила гуманітарні аспекти конфлікту на Донбасі та ситуацію із правами людини в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням Deutsche Welle.

Засідання відбулось у середу під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, за участі заступниці генсека Роуз Геттенмюллер, голови Місії України при НАТО Вадима Пристайко та 29 послів країн альянсу.

"Держави-члени НАТО висловили занепокоєння гуманітарною ситуацією в зоні конфлікту та порушеннями прав людини в Криму", - сказав після засідання чиновник НАТО.

У НАТО наголосили на важливості цілковитої імплементації мінських домовленостей і запевнили в підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

У засіданні комісії на рівні послів взяв участь також і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш.

За інформацією міністерства, Черниш поінформував партнерів з НАТО про утиски громадянських, політичних та інших прав громадян України на окупованих територіях Донбасу та Криму, економічні наслідки окупації частини території України, захоплення українських підприємств, незаконне використання РФ природних ресурсів України.

Він заявив, що український уряд "максимально спростив порядок перетину гуманітарних вантажів на окуповані території, це стосується ліків, що мають оперативно і безперебійно потрапляти до хворих, продовольчих продуктів, будівельних матеріалів і реагентів для очистки води".

Як відомо, Угорщина вже рік блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО на вищому рівні. У той же час ця комісія на рівні послів збирається регулярно. У цих засіданнях можуть брати участь і українські урядовці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування