Після трагедії в Керчі Кличко доручив перевірити відеонагляд у школах

Четвер, 18 жовтня 2018, 12:17

Мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити роботу системи відеоспостереження в усіх столичних школах, садках та інших навчальних закладах у зв’язку з трагедією в Керчі.

Про це він заявив на початку засідання Київради, повідомляє прес-служба політика.

"Я дав доручення міським службам перевірити всі системи відеоспостереження, в першу чергу – в усіх навчальних закладах столиці", - сказав Кличко, додавши, що треба визначити "де в нас є слабкі місця, що треба доопрацювати".

За його словами, у столиці всі дитячі садки та школи обладнані системами відео спостереження. Дані з них передаються до міського дата-центру, і ними користуються і правоохоронні органи.

Кличко також розповів, що спілкувався з керівником київської поліції щодо упереджувальних заходів.

"Ми повинні вживати всіх можливих заходів, щоб таких трагедій, як сталася в Керчі, не відбулося у нас", - підсумував мер Києва. 

Як повідомлялося, російське слідство встановило, що 18-річний студент 4 курсу Владислав Росляков розстріляв з рушниці людей у коледжі, крім того був вибух, і пізніше в речах Влада знайшли вибухівку.

Росляков після стрілянини по людях наклав на себе руки.

18 жовтня так званий "уряд" анексованого Росією Криму опублікував офіційний список загиблихСеред них студентів – 15 осіб, із них неповнолітніх – 6 осіб, дорослих – 5 осіб.

Пізніше повідомлялося, що кількість жертв зросла до 21.