Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ РФ планує взяти під контроль Інтернет для "інформаційної безпеки"

Четвер, 18 жовтня 2018, 14:52

Перший заступник директора Федеральної служби безпеки Росії генерал армії Сергій Смирнов заявив, що кіберпростір має бути під контролем компетентних служб для боротьби з тероризмом.

Про це повідомив журналістам за підсумками засідання Ради регіональної антитерористичної структури Шанхайської організації співпраці (ШОС) в Бішкеку, передає ТАСС.

За його словами, на засіданні ради обговорювалися питання, пов'язані із забезпеченням безпеки в кіберпросторі, зокрема, постійний моніторинг і обмін інформацією, пов'язаною з тероризмом або екстремізмом і функції ФСБ у цій сфері.

Він додав, що робоча група експертів виробить відповідні пропозиції.

"Для нас, професіоналів, давно очевидно, що кіберпростір має перебувати під контролем компетентних органів. Без цього гарантувати належне забезпечення інформаційної безпеки і успішно протистояти сучасним терористичним загрозам неможливо", - заявив Смирнов.

Представник ФСБ додав, що спецслужби країн ШОС створили захищений канал зв'язку для оперативного обміну інформацією, пов'язаною з погрозами тероризму.

Смирнов відзначив, що Росія під час свого головування в Регіональній антитерористичній структурі ШОС має намір опрацювати питання про створення спільного центру "протидії новим викликам і загрозам безпеки".

Він додав, що це була одна з пропозицій, озвучених президентом Росії Володимиром Путіним, і поки це знаходиться на стадії внутрішньодержавного обговорення.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування