Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцов відповів на лист Кольченка: "Жодні наші старання не марні"

Субота, 20 жовтня 2018, 01:23

Український політв'язень Олег Сенцов відповів на лист незаконно засудженого в РФ українця Олександра Кольченка.

Про це у Facebook повідомила член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур, опублікувавши текст листа від 16 жовтня.

Сенцов пише, що у нього "все нормально".

"... У мене все нормально, почуваюся добре. Передайте Саші К. великий від мене привіт! Хай не переживає ні за мене, взагалі ніза що - це шкідливо! Жодні наші старання не марні. Нехай там не сумує і головне - я не відчуваю себе ні розчарованим, ні переможеним.

Як казав старий Хем: "Людину можна вбити, але не можна перемогти". Ось зі мною так само: я ніколи не здаюсь!", - написав він у листі.

Раніше український політв'язень Олександр Кольченко написав листа підтримки Олегу Сенцову після того, як той був змушений припинити голодування.

Як повідомлялося, Кольченко 31 травня оголосив про початок голодування на підтримку вимоги Сенцова. Проте 7 червня Кольченко припинив голодування через погіршення здоров'я.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що буде голодувати "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що Сенцов 6 жовтня припиняє голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Загалом в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Серед них і журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування