Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Спецслужби США: РФ, Іран і Китай прагнуть вплинути на вибори в Конгрес

Субота, 20 жовтня 2018, 07:12
Спецслужби США: РФ, Іран і Китай прагнуть вплинути на вибори в Конгрес

Уряд США заявив у п'ятницю, що Росія, Китай і Іран прагнуть вплинути на проміжні вибори до Конгресу у листопаді, а Мін'юст звинуватив росіянку в участі у такій схемі.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Операції цих країн мають на меті використання ЗМІ і соцмереж для просування дезінформації і реклами з метою збільшення розбіжностей в американському суспільстві", - йдеться у спільній заяві 4 спецслужб та правоохоронних органів.

"Зовнішнє втручання на вибори в США є загрозою нашої демократії. Визначення та запобігання цьому втручанню є нашим головним пріоритетом", - наголосили у Національній розвідці, Мін'юсті, ФБР та Департаменті внутрішньої безпеки.

У відомствах заявили, що зараз не мають доказів існування порушень інфраструктури, які можуть бути використані для підриву процесу голосування та зміни результатів, але це не означає, що цих загроз не існує.

Як повідомлялось, Міністерство юстиції США звинуватило 44-річну росіянку Олену Хусьянову в організації змови з метою втрутитися в проміжні вибори у Конгрес США, які пройдуть у листопаді 2018 року.

У Мін'юсті США стверджують, що Хусьянова працювала головним бухгалтером у проекті "Лахта", який фінансувався російським бізнесменом Євгеном Пригожиним та ще двома підконтрольними йому компаніями — Concord Management і Concord Catering.

У відомстві вважають, що росіянка контролювала фінансові документи про витрати на діяльність в США, в тому числі на роботу активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменів і просування новин у соцмережах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування