Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста у своєму консульстві

Субота, 20 жовтня 2018, 10:35
Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста у своєму консульстві

Влада Саудівської Аравії після тижнів заперечень визнала, що опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі було вбито у її консульстві у Стамбулі.

"Попередні підсумки розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за фактом зникнення підданого Джамаля Хашоггі, вказують, що суперечка, яка виникла у нього з кількома людьми під час його перебування в генеральному консульстві королівства в Стамбулі, переросла у сварку і бійку, що призвело до його смерті", - йдеться у повідомленні МЗС країни.

Ер-Ріяд стверджує, що зараз ведеться розслідування і під слідством перебувають 18 громадян Саудівської Аравії, хто вони – не розголошують.

Повідомляється також, що люди, які спілкувались з Хашоггі перед його смертю, прибули в Стамбул для того, щоб повернути його в Саудівську Аравію.

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. За даними ЗМІ, перед смертю Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Після обшуків саудівського консульства турецька поліція заявила, що знайшла докази убивства Хшоггі.

Президент США Дональд Трамп анонсував "суворе покарання" Саудівській Аравії в разі підтвердження інформації вбивство Хашоггі.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування