Банк Тігіпка завершив злиття з "дочкою" Сбербанку

Субота, 20 жовтня 2018, 14:29

АТ "Таскомбанк" бізнесмена Сергія Тігіпка завершив процес об’єднання з ВіЕс Банком, який належав російському "Сбербанку".

Про це повідомляє прес-служба фінансової установи.

"За підсумками об’єднання фінансових закладів, що входять у Групу "ТАС", регулятивний капітал "Таскомбанку" зріс на 46% — до 2,1 млрд гривень, а кредитний портфель перевищив 13,8 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, на обслуговування в "Таскомбанк" перейшло більш ніж 27 тисяч клієнтів — як фізичних, так і юридичних осіб. Також на 30% зросла регіональна мережа "Таскомбанку", що на сьогодні нараховує 109 відділень у 44 містах України.

Процес об’єднання фінансових закладів зайняв усього 5 місяців.

"У подальшому "Таскомбанк" планує продовжити розвивати регіональну мережу, запроваджувати інноваційні технології і активно інвестувати у фінансовий сектор", - заявили у прес-службі.

ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року - Фольксбанк, раніше - Електрон Банк) заснований у 1991 році. Станом на 1 січня 2017 року його основним акціонером було ПАТ "Сбербанк Росії" (володіло 99,923% акцій банку).

У 2017 році НБУ схвалив купівлю Тігіпком ВіЕс Банку.

Перед покупкою у росіян ВіЕс Банку Сергій Тігіпко купив у греків Універсал Банк, також він купував кредитні портфелі Платинум Банку, банку "Новий" і Банку Форум, у ВТБ Банку борги групи Ukraine Minerals.

Раніше повідомлялося, що через "ТАСкомбанк" було незаконно переведено у готівку майже 4 млрд гривень.

Минулого тижня стало відомо, що група Тігіпко планує купити півгектара в центрі Києва.

Крім того, група "ТАС" Тігіпка досягла попередньої домовленості про покупку "Заводу "Кузня на Рибальському" у президента Петра Порошенка.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News