Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У МЗС РФ пригрозили заходами в разі виходу США з ядерного угоди

Неділя, 21 жовтня 2018, 11:34

Росії доведеться вживати заходів військово-технічного характеру у разі виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, пише "РИА Новости".

"Якщо американці будуть і далі діяти незграбно і грубо, як ми це бачимо на безлічі прикладів, якщо вони будуть і далі в односторонньому порядку виходити з угод, з різного роду домовленостей і механізмів, а приклади множаться - від СВПД щодо Ірану до Всесвітнього поштового союзу, - то тоді нам нічого не залишиться, крім як вживати відповідних заходів, зокрема військово-технічного характеру", - сказав він.

"Але не хотілося б до цього доводити", - сказав заступник Лаврова.

Коментуючи питання про те, якою буде реакція Москви на рішення США, Рябков також зазначив, що реакція вимагає вивчення конкретних планів Вашингтона.

Москва розраховує, що помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон, який прибуває в Москву 21 жовтня, пояснить плани Вашингтона щодо договору.

Президент США Дональд Трамп напередодні заявив про намір вийти з договору через його недотримання з боку РФ. 

8 грудня 1987-го року генсек ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган домовилися не проводити, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) і малої (від 500 до 1000 км) дальності. У підсумку, до 1991 року Росія і США ліквідували близько 2700 ракет.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...