Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Молдові партія влади звезла десятки тисяч людей для мітингу на свою підтримку

Неділя, 21 жовтня 2018, 22:59

У столиці Молдови пройшов багатотисячний мітинг на підтримку партії влади - "Демократичної партії Молдови", учасників якого організовано звозили з усіх регіонів країни.

Як повідомляє Newsmaker.md, за кілька годин до початку мітингу Демпартії, запланованого на 11:00, у Кишинів з'їхалися автобуси з регіонів.

"До площі Великих національних зборів, де мав відбутися мітинг, їх не довозили: автобуси припаркували за кілька кварталів від центру Кишинева, потім організатори шикували людей у колони, роздавали прапорці і транспаранти, після чого всіх вели на центральну площу", - пише видання.

На сцені, завішаній партійною символікою, "учасників мітингу" чекали депутати-демократи, міністри, лідери молодіжного крила ДПМ.

У кожного демократа, який стояв на сцені, на лівому лацкані піджака було начеплено значок у вигляді троянди.

"Практичні всі, хто стояв на сцені були одягнені відповідно до інструкції щодо дрес-коду та правилами поведінки на мітингу, про що напередодні стало відомо зі ЗМІ", - зазначає Newsmaker.md.

Під час виступу лідер ДПМ Володимир Плахотнюк заявив про створення державної доктрини.

"Де-факто йшлося про те, що концепція курсу ДПМ "Про-Молдова" надалі стане державною доктриною", - пише ЗМІ.

"Люди не брали участь в мітингу, а, скоріше, спостерігали за тим, що відбувалося як глядачі. "Кричалки" і гасла підхоплювали хіба що ті, хто вишикувався на підмостках - члени молодіжного крила ДПМ і активісти, що стояли у перших рядах. В цілому натовп спостерігав за тим, що відбувається на сцені з неприхованою байдужістю", - зазначає видання.

 
 
 
Фото: Максим Андреєв /Newsmaker

За даними ЗМІ, багато хто з присутніх на "мітингу" виявився працівником держустанови. Зокрема, приїзд своїх працівників на акцію ДПМ у Кишинів організувала Окницька філія підприємства Furnizarea Energiei Electrice Nord (місцевий постачальник електроенергії).

Разом з тим на "мітингу" були присутні і учасники "контрпротесту": під час виступу спікера парламенту Андріана Канду і лідера демократів Володимира Плахотнюка кілька десятків городян, які зібралися біля Тріумфальної арки, скандували "Злодії", "Поверніть мільярд!".

Нагадаємо, наприкінці вересня Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив від обов'язків президента Ігоря Додона за запитом депутатів від ДПМ після того, як президент відмовився призначити на посади міністрів, запропонованих главою уряду. Повноваження Додона тимчасово перейшли до прем'єр-міністра країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування