Гусовського облили зеленкою у Київраді. 19 затриманих

Четвер, 4 жовтня 2018, 10:52
Гусовського облили зеленкою у Київраді. 19 затриманих
Fb Національний корпус Київ

Під час акції під Київрадою голову депутатської групи "Київська Команда" Сергія Гусовського облили зеленкою

Про це повідомляють речник групи Київська команда Володимир Анфімов та рух "Чесно".

"На Сергія Гусовського скоїли напад у приміщенні Київради, облили зеленкою, вдарили по голові. Сталося це перед голосуванням за еко-парк Осокорки та розірвання інвестдоговору з компанією, що хоче побудувати ТРЦ на Поштовій", – написав Анфімов у Facebook.

"За словами свідків, це були люди в зеленій уніформі. Частину з них затримано", – додав він.

Нападники не втекли, але ховають обличчя, свідчить відео "Чесно".

Київська поліція повідомляє, що в КМДА "між групою осіб та заявником виник конфлікт, у ході якого чоловіки облили його (депутата) зеленкою".

До управління поліції доставили близько 19 осіб.  Після першочергової перевірки слідчі визначаться із правовою кваліфікацією події.

Представники організації "Національний корпус" спершу натякнули, що це вони облили Гусовскього зеленкою, але потім офіційно відмежувалися від цього.

 

"Сьогодні вранці у холі КМДА невідомі активісти облили зеленкою та закидали яйцями депутата Київради Сергія Гусовського. Інцидент відбувся у присутності активістів Нацкорпусу, які хотіли поставити йому питання стосовно його корупційної діяльності. Наші активісти участі у "люстрації зеленкою" не брали, вважаємо, що треба діяти іншими методами", – заявив Нацкорпус.

Київська організація "Національного корпусу" заявила, що Гусовський, який прийшов до влади у 2014 році, "замість реальної роботи депутата щороку збагачувався".

"Відмитися від темних справ важче, ніж від зеленки!", – іронізує "Національний корпус Київ" у Facebook.

 
Сергія Гусовського облили зеленкою в Київраді
Нацкорпус
 
Сергія Гусовського облили зеленкою
Сергія Гусовського облили зеленкою

За твердженням націоналістів, "дебютом корупційної діяльності" Гусовського стало "незаконне привласнення пам'ятки архітектури за адресою Басейна 1/2 під свою приймальню".

"Вже через два роки Гусовський відчув повну безкарність та вирішив розширювати свій рестораний бізнес. Розпочав він з незаконної літньої тераси в ресторані "Пантагрюель" в Золотоворітському сквері – місці, де кияни могли гуляти та відпочивати", – обурюються вони.

"Всі ці роки депутат накопичував корупційні справи на своє ім'я. Як результат 11 вересня партія "Самопоміч" вирішила виключити з партії 4 депутатів, які звинувачуються.... в корупції!. Приводом стала підтримка корпуціонерами незаконної передачі 1.4 га землі іншому депутату Марченко. Тепер цим ділом буде займатись НАБУ та НАЗК", – додає Нацкорпус.

"Депутати Самопомічі останнім часом більше уваги приділяють своїм політичним амбіціям з можливістю майбутнього збагачення, а не розвитком міста Київ. То чи потрібні такі "народні обранці" , які тільки руйнують місто та збагачуються завдяки своїм мандатам", – вважає Нацкорпус.

6 вересня виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії.

Після цього фракція "Самопомочі" у Київраді саморозпустилася – колишні її члени створили депутатську групу "Київська команда".

А Сергій Гусовський заявив, що планує висуватися на посаду міського голови Києва.

Читайте також Київ без обличчя. Як "Самопоміч" позбулася Гусовського

Олена Рощенко, УП, оновлено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування