Після зеленки Гусовський у лікарні, а в поліції – дві справи

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:34

За фактом подій у Київраді 4 жовтня розпочато два кримінальні провадження – про хуліганство й про опір працівнику правоохоронного органу.

Про це повідомляє поліція Києва після інформації про 19 затриманих за інцидент, у якому депутата Київради Сергія Гусовського облили зеленкою. 

"Під час конфлікту учасники події чинили опір працівникам поліції, які намагалися припинити їхні протиправні дії", – заявляє поліція.

Тож слідчі Шевченківського управління столичної поліції розпочали два кримінальні провадження за фактом подій у приміщенні КМДА: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Станом на 13:40 "депутат Київради перебуває у медичному закладі".

"Після інформації лікарів про ступінь отриманих тілесних ушкоджень постраждалого, можлива додаткова правова кваліфікація вчиненого правопорушення", – уточнює поліція.

"Усіх доставлений в управління поліції осіб затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час вони надають працівникам поліції пояснення щодо подій за участю депутата", – йдеться у повідомленні.

 
kyiv.npu.gov.ua

"Поліція працює над збором доказової бази для оголошення підозри затриманим", – заявляють правоохоронці.

У четвер вранці депутата Сергія Гусовського облили зеленкою у приміщенні Київради. Поруч стояли представники "Національного корпусу", але вони від нападу відмежувалися.

"Наші активісти участі у цьому не брали, вважаємо, що діяти треба іншими методами", – наголосили в Нацкорпусі.

Олена Рощенко, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...