Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гендиректор "112 Україна" заявив, що канал потребує захисту

Четвер, 4 жовтня 2018, 14:14

Гендиректор каналу "112 Україна" Єгор Бенкендорф заявив, що телеканал потребує захисту, і попросив заступитися за його діяльність.

Про це йдеться в його відкритому листі від 4 жовтня.

"Змушений констатувати неможливість самостійного захисту своїх прав за допомогою правових інструментів, і незабаром це може привести до припинення мовлення каналу", - написав він.

Він звернувся за допомогою і попросив стати на захист діяльності телеканалу.

За його словами, ефір "112 Україна" однаково "відкритий для представників різних політичних сил, незалежно від їх політичних уподобань".

Бенкендорф заявив, що іноді "гостями ефіру каналу стають і люди, які критикують діючу владу".

На його думку, з наближенням передвиборних кампаній 2019 року в Україні "з'являється все більше політиків, які намагаються використовувати редакційну політику телеканалу як об'єкт нападок і інструмент для забезпечення дешевого політичного піару".

"До систематичних нападок з боку влади ... додався тиск з боку радикально налаштованих депутатів Верховної Ради, які почали збір підписів для зупинки мовлення телеканалу. Для запуску цього процесу необхідна лише третина від діючого складу українського парламенту", - написав Бенкендорф.

Також на телеканалі вважають, що спроби зупинити його діяльність стосуються незадовільної ситуації з дотриманням свободи слова в Україні.

Як повідомлялося, 4 жовтня в парламенті підтримали постанову 9157.

Зокрема, ВР рекомендувала Раді нацбезпеки і оборони застосувати санкції до власників телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

У квітні 2018 року 99% власності каналу "112 Україна" перейшли швейцарській фірмі АТ "Плірофоріес АГ", якою володіє громадянин Німеччини Едуард Катц. За даними "Схем", новий менеджмент каналу тісно пов'язаний із політичною силою Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна і має проросійські позиції.

Наприкінці серпня Медвудчук став першим гостем нової програми на 112-му "Велике інтерв'ю з великим політиком".

29 серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал "NewsOne". Із 3 вересня він регулює інформаційну політику каналу, судячи зі слів депутата Євгенія Мураєва.

Минулого тижня петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" і "NewsOne" на сайті Верховної Ради набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування