Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Китаї зник президент Інтерполу

Неділя, 7 жовтня 2018, 03:11

Інтерпол направив офіційний запит до Китаю для отримання інформації про зниклого президента агентства Мена Хунвея, який, ймовірно, зник дорогою додому.

Про це пише AP.

Міжнародне поліцейське агентство, яке базується в Ліоні, заявило, що воно використало правові канали для передачі запиту в Китай про статус Мена Хунвея.

У заяві говориться, що агентство "очікує на офіційну відповідь влади Китаю про вирішення проблем, пов'язаних з добробутом президента".

Китай поки не прокоментував зникнення 64-річного президента Інтерполу.

Дружина Хунвея каже, що вона не чула його з тих пір, як він залишив французьке місто Ліон у кінці вересня. Франція розпочала власне розслідування. Там говорять, що він сів на літак і прибув до Китаю, але його подальше місцеперебування невідоме.

На додаток до своєї посади в Інтерполі Хунвей також є заступником міністра громадської безпеки Китаю.

Раніше газета "South China Morning Post" припустила, що Хунвей, можливо, був останньою ціллю кампанії із боротьби з корупцією, що триває в Китаї.

Хунвей, ймовірно, часто спілкувався з колишнім главою безпеки Чжоу Юнкангом, який відбуває довічне ув'язнення за звинуваченням в корупції.

Гонконгська газета повідомила, що президент Інтерполу був затриманий для допиту по прильоту в Китай співробітниками так званого комітету з дисципліни, який займається розслідуваннями корупції і політичної нелояльності.

При цьому на сайті цього комітету немає повідомлень про Хунвея.

Хунвей став першим представником Китаю, який очолив Інтерпол. Його призначення в 2016 році схвилювало правозахисників, які припустили, що таким чином Китай зможе переслідувати дисидентів і біженців за своїми кордонами. Повноваження Хунвея дійсні до 2020 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування