Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Інтерполу, який "зник" у Китаї, подав у відставку

Неділя, 7 жовтня 2018, 22:30
Президент Інтерполу, який зник у Китаї, подав у відставку

Президент Інтерполу Мен Хунвей, якого у Китаї підозрюють у порушенні закону, подав у відставку.

Про це ввечері 7 жовтня повідомляє AFP.

У заяві міжнародної поліцейської організації, яку було поширено у неділю, зазначено: "Генеральний секретаріат Інтерполу у французькому Ліоні отримав заяву про відставку від пана Мена Хунвея з посади президента Інтерполу, яка негайно набуває чинності". 

Як зазначає DW, виконуючим обов'язки президента Інтерполу стане представник Південної Кореї Кім Йонг Ян, а новий президент організації буде призначений під час засідання Інтерполу, яке відбудеться 18-21 листопада у Дубаї.

Раніше дружина "зниклого" глави Інтерполу заявила, що той "перебуває у небезпеці". Як пише АР, дружина Хунвея повідомила, що отримала від нього СМС із зображенням ножа незадовго до того, як зв'язок з ним перервався після відльоту до Китаю. На її думку, таким чином він намагався повідомити, що перебуває у небезпеці.

У китайському антикорупційному відомстві у свою чергу заявили, що Хунвей "підозрюється у порушенні закону". Про місцеперебування чи про конкретні підозри щодо глави Інтерполу не повідомлялося. 

Напередодні Інтерпол направив офіційний запит до Китаю для отримання інформації про зниклого президента агентства Мена Хунвея, який, ймовірно, зник дорогою додому. 

Хунвей залишив французьке місто Ліон наприкінці вересня: він сів на літак і прибув до Китаю, але його подальше місцеперебування невідоме.

Китай не коментував зникнення 64-річного президента Інтерполу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування