Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Румунії через низьку явку не визнали референдум щодо заборони одностатевих шлюбів

Понеділок, 8 жовтня 2018, 03:07

У Румунії через низьку явку виборців визнаний таким, що не відбувся, референдум, який мав би виключити можливість визнання одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє AP.

"Низька явка виборців "анулювала" референдум, спрямований на позбавлення законності одностатевих шлюбів", - йдеться у повідомленні.

За даними Центрального виборчого бюро, протягом 2 днів референдуму, 6 і 7 жовтня, у ньому взяли участь лише 20,4% від зареєстрованих виборців.

Згідно з румунським законодавством, для того, щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, необхідні голоси не менше 30% виборців.

Референдум мав на меті затвердити зміну статті Конституції, яка зараз визначає сім'ю як союз між "членами подружжя", без вказівок на стать. Ініціатори прагнули змінити це на союз "між чоловіком і жінкою".

Референдум проводився з ініціативи громадського руху "Коаліція за сім’ю". Його прихильники наполягають на змінах, аби гомосексуальні пари не могли в майбутньому домогтися легалізації одностатевих шлюбів.

Голосування підтримала Румунська православна церква та усі, крім однієї, парламентські партії.

Водночас правозахисна організація Amnesty International заявила, що таке рішення порушить міжнародні стандарти у сфері прав людини і спричинить гомофобні дискримінації.

Румунія декриміналізувала гомосексуальні відносини у 2001 році, але дискримінація членів ЛГБТ-спільноти широко розповсюджена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування