Порошенко сказав, коли внесе кандидатуру до ЦВК від "Опоблоку"

Понеділок, 8 жовтня 2018, 15:39
Порошенко сказав, коли внесе кандидатуру до ЦВК від Опоблоку

Президент Петро Порошенко внесе кандидатуру члена Центральної виборчої комісії від "Опозиційного блоку" після пропозицій від фракції і консультацій.

Про це президент заявив 8 жовтня в ході зустрічі з оновленим складом ЦВК.

"Я готовий до консультацій з парламентською фракцією, яка поки не надала свої пропозиції. Після проведення відповідних консультацій готовий внести цю кандидатуру до парламенту, щоб забезпечити належне представництво фракцій в ЦВК", - сказав Порошенко.

Зокрема, ЦВК складається з 17 представників. Наразі до комісії входить 16 членів-учасників, залишилася ще одна вакансія, розрахована на представника від "Опоблоку".

5 жовтня на закритому засіданні оновлена комісія обрала голову - Тетяну Сліпачук, двох заступників - Олега Конопольського та Євгенія Радченка та секретаря - Наталію Бернацьку.

В лютому "Українська правда" писала, що кандидатуру Сліпачук прогнозують на посаду голови нової ЦВК.

Також Порошенко під час зустрічі з членами ЦВК розповів про можливі провокації та спроби втручання у вибори президента України та парламенту в 2019 році.

"Ми отримуємо інформацію, що Росія планує втручатися у виборчу кампанію в Україні через систему дезінформації, фальсифікації та кібератаки", - додав він.

Після цього оновлений склад ЦВК отримав відповідні посвідчення. 

Читайте також: Підрахунок по-новому. Хто є хто в новій ЦВК

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News