Шулявський міст у Києві почнуть зносити на початку листопада

Понеділок, 8 жовтня 2018, 16:09

Шулявський шляхопровід у Києві почнуть демонтувати на початку листопада.

Про це "Українській правді" повідомив директор КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Максим Калінін.

"У перші тижні листопада ми розпочнемо роботи з демонтажу", - сказав він.

Він додав, що такі роботи триватимуть кілька місяців.

"Роботи по демонтажу не можуть відбутися за день-два. Це певний процес він буде тривати упродовж 3-3,5 місяців. Але на активну стадію, коли вже будемо демонтувати самі бетонні конструкції, ми орієнтовно вийдемо в середині грудня", - сказав Калінін.

Він додав, що наразі тривають роботи з перекладання інженерних мереж на з’їздах і заїздах.

"До початку демонтажу ми їх заасфальтуємо, організуємо дорожній рух, ввімкнемо три світлофорні об’єкти і після цього будемо приступати до демонтажних робіт", - сказав директор КП.

За його словами, рух під час демонтажу не перекриватимуть.

"Обмежувати рух на вихідних, можливо, будемо, але проспект Перемоги ми не перекриватимемо однозначно", - запевнив Калінін.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Сергія Симонова, рух авто організують з вулиці Вадима Гетьмана на Довженка через проспект Перемоги.

"Рух пустимо з Гетьмана на Довженка через проспект Перемоги за допомогою встановлення там світлофорів. Світлофори будуть пропускати потоки по проспекту Перемоги, потім будуть вмикатися на червоне світло, і будемо запускати потоки з Гетьмана на Довженка", - пояснив Симонов.

Калінін відзначив, що наразі виконано близько 5% робіт, усе йде відповідно до графіка.

"На сьогодні орієнтовно виконано робіт на 5%. Метал для металоконструкцій нової естакади ми замовимо у жовтні, демонтаж основний буде у грудні-січні, а на монтажні роботи нових металоконструкцій орієнтовно будемо виходити десь у березні-квітні", - сказав директор КП.

Він додав, що роботи фінансуються, тому виконуються і виконуватимуться без затримок.

"Роботи фінансують. Кошти передбачені частково в цьому році, щоб ми могли виплатити аванси, профінансувати роботи на січень, частково будуть виділені в наступному році. Простою в роботі не буде, робота буде виконуватися постійно і в грудні, і в січні, і в лютому. Ми орієнтуємося виконати всі роботи до Дня Незалежності 2019 року", - підсумував Калінін.

Нагадаємо, 27 лютого 2017 року у Києві частково обвалився Шулявський міст.

У липні 2018 року Київська адміністрація затвердила проект реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана.

Це сталося на наступний день після того, як комісія Київради з питань транспорту не підтримала петицію киян, що передбачає проведення міжнародного конкурсу на кращий проект реконструкції.

Затверджений КМДА проект передбачає будівництво неповної "конюшини" з трьома з'їздами (замість класичних для "конюшини" чотирьох).

 

Загальна кошторисна вартість будівництва станом на червень 2018 року становила 830 мільйонів гривенть. 

"Схеми" повідомляли, що право ремонтувати київський Шулявський міст у непрозорому за конкуренцією тендері отримала фірма, пов’язана із нардепом Максимом МикитасемУ КМДА запевняли, що тендер на ремонт Шулявського мосту провели законно.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування