Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння Скрипалів: журналісти дізнались подробиці біографії Мішкіна-Петрова

Вівторок, 9 жовтня 2018, 11:49

Односельчани ймовірного підозрюваного в отруєнні Скрипалів Олександра Мішкіна впізнали чоловіка та розповіли подробиці його біографії.

Про це йдеться у матеріалі Російської служби BBC News.

"Олександр Мішкін добре вчився в школі і був сільським діджеєм в рідному селищі Лойга в Архангельській області. Його батьки не мали відношення до військової служби – батько займався лісовою промисловістю", – пише видання.

Журналісти кажуть, що поспілкувались із кількома мешканцями та уродженцями селища.

Денис Краснов, який навчався із Мішкіним в одній школі, впізнав його на фотографіях, опублікованих раніше журналістами та владою Великобританії.

Краснов розповів, що, будучи школярем, Мішкін захоплювався ігровими приставками і музикою, вчився "на чотири і п'ять", школу закінчив без медалі, трохи грав на гітарі, але "не публічно".

За словами земляка, ймовірний полковник ГРУ жив у Лойзі з родиною. Пізніше його батьки переїхали в інше селище та забрали з собою молодшу дочку Марію. Олександр залишився у Лойзі з бабусею, тому що закінчував школу.

Журналісти з’ясували, що батьки Мішкіна – Євген і Тетяна – зареєстрували шлюб у 1978 році в Лойзі, в середині 1990-х дійсно переїхали в селище Ломоватка Вологодської області.

Батько працював у місцевих лісозаготівельних підприємствах, зокрема, був директором "Ломоватського ліспромгоспу" і володів невеликими частками в компаніях "Вологдалес" і "Древекспокт". У липні йому виповнилося 63 роки.

У місцевому підприємстві "Ломоватка-ліс" принаймні до 2007 року працювала і мати Мішкіна. Зараз їй 59 років. На дзвінки видання жінка не відповіла.

Посилаючись на її сторінку в "Одноклассниках", журналісти припускають, що у ймовірного співробітника ГРУ Олександра Мішкіна може бути дочка.

Його односельчанин Краснов також розповів, що після 11 класу Мішкін вступив до військового навчального закладу. Чоловік не зазначає, якого саме. Однак за інформацією журналістів, у 2007 році він був зареєстрований поруч із Військово-медичною академією у Санкт-Петербурзі.

Також Краснов сказав, що 10 років тому Мішкін "отримав героя Росії". Однак ВВС не знайшло підтвердження цією інформації.

Ще кілька колишніх або нинішніх жителів Лойги запевнили, що впізнали Мішкіна, або підтвердили, що такий чоловік дійсно мешкав у селищі.

Напередодні видання Bellingcat і the Insider повідомили, що другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів є військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

Журналісти виявили, що він неодноразово їздив до України та невизнаної Придністровської республіки.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.

Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

1 жовтня колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування