Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українсько-білоруський журналіст програв апеляцію: суд лишив 4 роки "хімії"

Вівторок, 9 жовтня 2018, 14:36

Білоруський журналіст Дмитро Галко, засуджений на 4 роки "хімії" за "напад на міліціонера" програв апеляцію.

Про це він сам розповів у Facebook у вівторок.

"Суд апеляційної інстанції обійшовся зі мною з особливим цинізмом. Вирок суду Радянського району змінити... (Театральна пауза) Судові витрати змінити з 18 рублів 18 копійок на 18 копійок", – розповів журналіст.

В іншому ж вирок про термін обмеження волі залишили без змін.

Дмитра Галка, відомого за співпрацею з виданням "Белорусский партизан" та іншими, 17 липня засудили до 4 років обмеження волі за "напад на міліціонера".

Сам Галко назвав вирок політично вмотивованим, не визнав провини і заявив, що не бив міліціонера, а тільки намагався вивести його з квартири, до якої той потрапив незаконно.

Перед розглядом апеляції Галко нарікав, що через заборону обговорювати справу в листуванні під час ув'язнення він не міг дати вірне завдання адвокату, тому занадто пізно дізнався про важливі обставини справи, а також розповідав про депресію від "несправедливості системи", зазначає білоруська служба "Радіо Свобода".

Правозахисні організації Білорусі та спілка журналістів заявляли, що не виключають, що кримінальною справою органи внутрішніх справ Білорусі мстяться журналісту за публічну критику.

Дмитро Галко звільнився з "Білоруського партизана" у 2017 році, заявляючи, що причиною для цього стало придушення білоруською владою незалежних ЗМІ.

З 2014 року журналіст жив поперемінно у Мінську та Маріуполі висвітлював події на Донбасі.

25 листопада 2017 року син журналіста з друзями-підлітками відзначав свій день народження у квартирі в Мінську. У квартирі перебував і Дмитро Галко. Співробітники міліції, як вважає журналіст, незаконно увірвалися в квартиру, де без дозволу почали проводити відеозйомку і затримання. За словами міліціонера Юрія Чиркова, Галко чинив йому опір, розбив мобільний телефон і двічі вдарив. Сам Галко це заперечує.

17 липня 2018 року Галка засудили до 4 років поселення у виправному закладі відкритого типу, яке в Білорусі називають "хімією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування