Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У колонії кажуть, що Сенцов їсть "звичайну їжу" і набрав майже 2 кг

Вівторок, 9 жовтня 2018, 14:49

Російські тюремники стверджують, що український політв’язень Олег Сенцов таки припинив голодування та їсть "звичайну їжу".

Про це повідомляє видання "Медіазона" з посиланням на заступника директора Федеральної служби виконання покарань Валерія Максименка.

"Він сьогодні поїв. І сніданок, і каша, і вже навіть сьогодні пообідав: і бульйончик, і курочку", – сказав Максименко.

За його словами, після припинення голодування Сенцов поправився на 1,8 кілограма.

Максименко додав, що уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак, який заявив, що Сенцов нібито продовжує голодування, останнім часом не бував у колонії, де утримують в’язня.

Захисник українського режисера Дмитро Дінзе також сказав, що йому нічого не відомо про продовження голодування Сенцова.

Українець, за словами Дінзе, поки навіть не запланував нову зустріч з адвокатом через тривалий період виходу з голодування.

Раніше омбудсмен в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії заявив, що український політв’язень Олег Сенцов не припиняв голодування.

В офісі українського омбудсмена заявили, що перевіряють інформацію.

Повідомлення про те, що Сенцов має намір припинити голодування, ФСВП РФ випустив вранці 5 жовтня, якраз в той момент, коли адвокат приїхав в колонію до свого підзахисного і здав мобільний телефон, як цього вимагають правила ФСВП.

Пізніше це підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова та адвокат політв’язня Дмитро Дінзе.

Юрист оприлюднив лист самого Сенцова, в якому той пояснює причину припинення голодування та розповідає про загрозу примусового харчування.

Російські тюремники заявили, що український політв’язень в перший день після припинення 145-денного голодування нібито з'їв цілу домашню курку і наваристий бульйон.

Сенцова планували перевести на тюремну їжу за 20 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування