В Україні перевірять заяву про нібито продовження голодовки Сенцова

Вівторок, 9 жовтня 2018, 14:03

Офіс омбудсмена перевіряє інформацію після заяви уповноваженого з прав людини Ямало-Ненецького округу Росії про те, що Олег Сенцов не припиняв голодування.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу омбудсмена Людмили Денісової.

"Ми перевіряємо цю інформацію, як тільки ми отримаємо відомості – будемо робити офіційну заяву", – зазначили у відомстві.

Раніше омбудсмен в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії заявив, що український політв’язень Олег Сенцов не припиняв голодування.

Повідомлення про те, що Сенцов має намір припинити голодування, ФСВП РФ випустив вранці 5 жовтня, якраз в той момент, коли адвокат приїхав в колонію до свого підзахисного і здав мобільний телефон, як цього вимагають правила ФСВП.

Пізніше цю інформацію підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова та адвокат політв’язня Дмитро Дінзе.

Юрист оприлюднив лист самого Сенцова, в якому той пояснює причину припинення голодування та розповідає про загрозу примусового харчування.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий у травні 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку терактів в анексованому Криму.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування